ПДФ датотека коју сте одабрали требала би да се појави овдје ако ваш претраживач веба посједује инсталиран додатак за ПДФ (нпр. најновију верзију Адобовог акробар ридера).

Као алтернативу, можете преузети ПДФ датотеку директно на ваш рачунар, одакле је можете отворити помоћу ПДФ читача. Да преузмете ПДФ, кликните на везу за преузимање која се налази испод.

Ако су Вам потребне додатне информације како да одштампате, сачувате и радите са ПДФ датотекама, Хајвер прес даје корисну страницу са питањима која се најчешће постављају у вези са ПДФ датотекама.

Пуни екран Излазак из пуног екрана

Рефбекови

  • Тренутно не постоје рефбекови.


Савјет Правног факултета у Сарајеву издаје већ 1952. год. „Историјскоправни зборник“, нарочито захваљујући др Александру Соловјеву, чувеном правном историчару, професору Београдског универзитета који је прешао у Сарајево и једно вријеме био декан, а сљедеће, 1953. год., излази „Годишњак Правног факултета у Сарајеву“.
Школске 2009/2010. год., Научно-наставно вијеће Правног факултета у Источном Сарајеву изабрало је нову редакцију која, у складу са наведеном традицијом, враћа изворни назив годишњак: „Годишњак Правног факултета у Источном Сарајеву“, желећи да овај часопис постави на највиши научни и стручни ранг. У складу с тим високим задатком, Редакција је изабрала у своја радна тијела и познате научнике широм свијета, различите по националности, вјероисповијести и раси, али уједињене у тежњи да право надвлада силу, да етика буде кормилар права и да се људи могу поуздати у правду. И, како рече наш нобеловац – правде нема много на свијету, „али што је мање има, то више вриједи; и спора је, јесте, и хоће да задоцни, али прије или послије – стигне. Зато ја увијек кажем: на правду се наслони, па се не бој!“.

www.gpfis.rs.ba

 

УПУТСТВО ЗА АУТОРЕ

ПРАВИЛА ЦИТИРАЊА